28 januari 2022

Nieuwe onderneming? Eerst even langs de groothandel!

2 min read

Wanneer je je eigen onderneming opstart, zijn er verschillende zaken die je dient te regelen. Uiteraard dien je je in te schrijven bij de KvK, je belastingzaken te regelen en de financiering dient op orde te zijn. Gelukkig zijn er verschillende bedrijven die je met deze zaken kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan een administratiekantoor die je kan helpen met de boekhouding en belasting of een online marketing bureau dat je kan helpen met de vindbaarheid op het internet. Daarnaast zul je ook bepaalde producten moeten inkopen. Welke diensten of producten je ook levert en in welke branche jouw bedrijf zich ook bevindt, een groothandel kan je helpen om op een zo goedkoop mogelijke manier de beste kwaliteit te bieden.  

De voordelen van een groothandel

Inkopen doen bij een groothandel is altijd een goed idee. Of je nu toiletpapier voor kantoor nodig hebt of snoepjes voor de kassaverkoop, een groothandel loont. Zo zijn de prijzen van een groothandel vaak een stuk aantrekkelijker, dan die van de supermarkt op de hoek. De groothandel koopt namelijk in bij de bron, vaak in grote aantallen, en kunnen zo goedkoop inkopen. Daar profiteert de ondernemer vervolgens van. Daarnaast is het bij een fabrikant vaak enkel mogelijk om in grote partijen in te kopen, terwijl een groothandel ook kleinere hoeveelheden aanbiedt. Je zit dus bij een groothandel niet vast aan een minimale afname, terwijl een fabrikant dat vaak wel van je verlangt. Doordat je klein kunt inkopen, kun je bij de groothandel food ook vaak terecht voor verse kwaliteitsproducten. En een ander voordeel van de groothandel is dat je er vaak alles wel kunt vinden. Alle gemak onder één dak dus!

Verschillende soorten groothandels

Er zijn veel verschillende groothandels. Zo vind je groothandels die zich richten tot een bepaalde branche. Denk bijvoorbeeld aan de horeca groothandels. Hier kun je enkel terecht voor producten in de horeca. Cafetaria’s en lunchrooms bijvoorbeeld kunnen hier hun drank en voedsel bestellen. Daarnaast zijn er groothandels waar je terecht kunt voor al je drogisterij artikelen en beauty producten. Zeep, paracetamol of pleisters worden door de meeste ondernemingen wel eens gebruikt en door deze bij de groothandel in te kopen, kun je toch veel geld besparen. Daarnaast zijn er ook food groothandels en non food groothandels. Hier vind je vaak alles wat je nodig hebt voor jouw organisatie, onderneming of bedrijf. Koop slim in en bespaar zo een hoop kosten!