28 januari 2022

Eindeloos variëren met pasta en zalm

2 min read
pasta zalm spinazie

Wanneer je aan pasta met vis denkt, denk je al snel aan zalm en dan vaak in combinatie met wat groenten, bijvoorbeeld spinazie. De basis van pasta zalm en spinazie is dan ook heel lekker, en daar kun je verder eindeloos mee variëren. Voeg er bijvoorbeeld wat crème fraîche aan toe en je maaltijd is al compleet. Toch kan het nóg veel lekkerder! Kun jij wel wat inspiratie gebruiken hoe je de lekkerste pasta met zalm en spinazie kunt maken? Lees dan snel verder.

pasta zalm spinazie

Pasta zalm spinazie en kaassaus

Voor 4 personen heb je nodig:

– 500 gram pasta

– 500 gram spinazie

– 300 gram zalm

– Peper en zout

– Knoflook

– 60 gram bloem

– Ongeveer 60 gram boter

– 300 gram kaas

– 500 ml melk

– Een halve citroen

– Mosterd

Wat je moet doen: Verwarm de boter in een pan met een scheutje water en bak de zalm daar 10 minuten in met wat peper en zout. Smelt wat boter in een andere pan en roerbak daar de spinazie in. Pers de knoflook en roer die erdoorheen. Kook de pasta. Verhit 40 gram boter in een kookpan en roer daar de bloem doorheen tot het een roux wordt. Doe de melk erbij en blijf roeren tot het een gladde saus is. Roer 200 gram kaas erdoor en breng op smaak met peper, zout, mosterd en citroen. Meng de zalm, de spinazie, de pasta en de saus en doe dit in een ovenschaal. Strooi de overige saus erover en zet dit onder de grill totdat het een gouden korstje heeft.

Of varieer eens

Vervang de crème fraîche eens door een zelfgemaakte pastasaus. Met ui, knoflook, gezeefde tomaten, een bouillonblokje en Italiaanse kruiden heb je al een lekkere saus. Of maak eens een ‘saus’ van ricotta en geitenkaas. Dat maakt het geheel nog wat romiger en geitenkaas en zalm gaan verrassend goed samen. Andere ingrediënten die je ook toe kunt voegen: (zongedroogde) tomaatjes, champignons, parmezaanse kaas, ui of pijnboompitten. Wil je helemaal uitpakken? Voeg dans eens als extra wat scampi’s toe aan het geheel. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *