7 december 2021

Bier cadeau doen: welk biersoort kies je?

2 min read
Alcohol

Het is ontzettend leuk om iemand die van bier houdt bier cadeau te doen. Maar welk biersoort kun je nu het beste kiezen? Er zijn zoveel soorten speciaalbier verkrijgbaar en we begrijpen dat het hierdoor lastig kan zijn om een goede keuze te maken. Daarom hebben we hieronder een aantal tips op een rij voor je op een rij gezet.

1. Houd rekening met smaakvoorkeuren

bier cadeau

Als je zeker wilt weten of iemand het speciaalbier dat je cadeau wilt doen ook lekker vindt, is het aan te raden om rekening te houden met zijn of haar smaakvoorkeuren. Sommige mensen houden van zoet of fris en fruitig bier, terwijl anderen liever bitter of soepel bier drinken.

Houd iemand van zoet bier? Dan zijn dubbel bier en oud bruin bier echte aanraders. Liever fris en fruitig? Ga dan voor witbier of kriekbier. Populaire soorten speciaalbier met een bittere smaak zijn Quadrupel en IPA bier. Als iemand liever soepel drinkt, kun je het beste kiezen voor blond bier.

2. Maak een pakket met met meerdere soorten speciaalbier

Bier

Wellicht wil je meer cadeau geven dan één fles(je) speciaalbier. Het is dan heel leuk om een pakket te maken van verschillende soorten speciaalbier. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor verschillende soorten bitter bier of verschillende soorten zoet bier. Weet je niet wat iemand lekker vindt? Maak dan een pakket met een soort zoet bier, een soort bitter bier en een soort soepel bier.

Het kan alsnog lastig zijn om te kiezen uit verschillende soorten bier, zeker als je meerdere soorten bier cadeau wilt geven. Het kan helpen om alleen bieren te kiezen uit een bepaald land of bieren van een bepaald soort (dubbel, tripel en quadrupel).